Det är precis vad ett antal Sjölinare jobbat med en tid vid Bollstabruks sågverk. Ett justerverk på drygt 200 meter långt.
Peab bygger ut Bollsta sågverk i Bollstabruk, Kramfors, i samverkan med SCA.
I projektet ingår det att bygga ett nytt modernt justerverk som på sikt kan fördubbla produktionen i sågverket. Justerverket ingår i sågprocessen och det är där virket kvalitetssorteras före leverans. I projektet ingår även markarbeten samt att bygga en ny verkstad och ett nytt magasin.
Det var en imponerande syn jag fick uppleva när Krister Olsson och jag klivit ur bilen och kommit in på området. Upplevelsen blev än mer imponerande när Conny Almroth guidade mig inom justerverkets väggar.

Men besöket började med en träff med P-A Strandberg, projektchef på Peab,
– Det här är ett samverkansprojekt. Vi knöt upp Sjölins Smide i ett tidigt skede, berättar P-A Strandberg. Och det flyter på väldigt bra!
Peab och Sjölins Smide har och har haft flera projekt ihop, bland annat T 700 i Tunadal och B 700 i Bollstabruk.

P-A Strandberg är för övrigt en av de som startade dansbandet Martinez. Spelandet har han numera lagt åt sidan och ägnar sig helhjärtat åt jobbet på Peab.
De Sjölinare som arbetat på bygget av justerverket är många. Vid vårt besök är bara fyra kvar, Conny Almroth, som är arbetsledare, Andreas Högbom, Klas Ström och Zia Amadi.
När vi går genom lokalerna och ser vad Sjölins Smides fantastiskt duktiga medarbetare åstadkommit blir jag mäkta imponerad.

Sjölins arbetsledare samtalar med vice vd Krister Olsson.

Sjölins arbetsledare samtalar med vice vd Krister Olsson.

Lunch på bykrogen