Det var tre av många viktiga punkter som stod på programmet när Sjölins Smides personal samlades till konferensdag på Hotell Södra Berget i Sundsvall den 9-10 december.

Ulrik Jonasson hälsade välkommen och ledde konferensen med stort stöd från bland andra Krister Olsson, Jenny Thurfjell och Julia Wivegg. Eftersom det ständigt anställs ny personal kändes det mycket viktigt att få en introduktion i vad som händer inom företaget. Att hela företaget dessutom fick möjlighet att träffas var också viktigt, då det var två år sedan det hände pga Covic-pandemin. Ordet ledarskap innebär ju inte enbart att sitta i styrelsen. Ledarskap betyder också att man ska ta tillvara på, kommunicera med varandra och svara på olika frågor från personal på ”golvet”.

Det visade sig också att det förekom en hel del frågor som kunde rätas ut. Att Sjölins Smide AB är ett stabilt företag råder det ingen tvekan om. Men för den skulle kan man inte luta sig tillbaks och tro att allt rullar på utan vidare. Det gäller att vara ”på tå” om man ska kunna vara med i konkurrensen. Under en rast, när alla kunde ta sig en fika, roade jag mig att titta runt på olika anteckningar, eller snarare teckningar (se bildcollaget).

Innan kvällens middag med julshow var det dags att gå en frågeslinga som lockade till många skratt. I väntan på insläpp till middagen med show fanns en del annat att roa sig med. Som till exempel bowling, olika spel, skytte och att försöka rida på en plasttjur. Tror inte att någon undgick att bli avkastade från tjuren. Den som visade stora kunskaper i skytte var Viktoria Strandberg. Hon ”sopade banan” med alla konkurrenter. De flesta var nog nöjd med både konferensen och julshowen/middagen. Hemresan i snöoväder gick utan större problem.