Hon älskar att jobba med händerna, oavsett om det gäller svetsning, konst eller musik. Och hon älskar att jobba med folk.

Den bild jag får av Lisa Jonsson, när vi samtalar hemma i hennes hus i Delsbo, är att hon är nyfiken och vetgirig. Alla dessa egenskaper har fört henne till ett tryggt jobb som svetsate hos Sjölins Smide.

Lisa började med att läsa samhälls/media-programmet. Därefter blev det folkhögskolan i Burträsk där hon läste konst/hantverk i ett år. Hon drog sedan sedan vidare till Stockholm där hon jobbade inom park/trädgård samt inom hemtjänsten.

Men Lisa Jonsson tyckte också om att resa.
– Ja, jag drog iväg och reste i Sydamerika och Irland. Sedan pluggade jag vid vid Stockholms hantverksakademin, som attributmakare till film och teater.

Och hur hamnade hon hos Sjölins Smide?
– Det var 2018 då jag pluggade svets i Söderhamn. Jag fick en projektanställning hos MIIAB i Forsmark. En kollega tipsade mig om Sjölins Smide som blev min arbetsgivare den 17 november 2020 och just nu är jag på justerverket vid Bollstabruk.

Förutom konst (hon målar själv tavlor), är hon musikintresserad.
– Jag gick en pianokurs som nioåring och sedan har jag gått i dragspelskurs hos Klint-Olle, berättar Lisa Jonsson.


Namn: Lisa Katarina Jonsson
Ålder: 33 år i maj
Bor: Eget hus i Delsbo
Född: I Gällivare
Familj: Pojkvän
Arbete: Svetsare på Sjölins Smide AB

Lisa Jonsson trivs bra som svetsare bland sina manliga arbetskamrater.

Lisa klinkar gärna på sitt nyligen inköpta piano.