– Det väntar en spännande framtid. Kul att få vara med på resan!
Lars Mörk, Hudiksvall och Jan Carlsson, Alfta, är båda externa styrelseledamöter i Sjölins Smide AB. Lars Mörk valdes in 2016 och Jan Carlsson 2017.
De är båda vana vid att ha styrelseuppdrag och konsultverksamhet.

– Man är imponerad av vad de kan. Det har ju många svåra projekt igång. Vår uppgift är att hjälpa till med långsiktig styrning, säger Lars Mörk.
– Jag kände inte till så mycket om Sjölins Smide tidigare, säger Jan Carlsson. Men jag blev mycket imponerad när jag såg vilka projekt man hade gjort.
Jan Carlsson har tidigare varit VD för och drivit CrossControll i många år men slutade år 2015. Numera åtar han sig styrelseuppdrag och driver konsultverksamhet.

Även Lars Mörk har konsultuppdrag inom industrin i olika roller, bland annat i Hiab och Sunfab. Sedan fem år jobbar han på Länsförsäkringar.
När Sjölins Smide behövde lite externa kunskaper föll valet på Lars. Det var också Lars som rekommenderade Jan när det behövdes ytterligare en extern ledamot.
– Jag hade lärt känna Jan som en social och bra person, säger Lars Mörk.

Erfarenhet från andra bolag låg till grund för att de båda valdes in som externa ledamöter.
De båda har samma bild av Sjölins Smide: Ett företag med gott rykte och att de är välkända inom branschen. De tror på en stark framtid och en tillväxt med rätt projekt.
– Sjölins Smide AB är en uppskattad aktör med lokalt förankrad personal. En spännande framtid väntar och de är kul att får vara med, säger Jan Carlsson.
– Duktiga, kundorienterade och starka fram förallt i Stockholmsområdet, men håller också på att få mer och mer jobb i Norrland. Man har blivit mer professionell.


FAKTA
Lars Mörk, 59 år
Hudiksvall
Familj: fru, tre döttrar och fyra barnbarn
Fritiden: Lär barnbarnen göra kullerbyttor och är ute på sommarstället på Olmen
Övrigt: Har suttit i Svenska Gymnastikförbundets styrelse i åtta år, spelat fotboll med Hudiksvalls ABK, IFK Göteborg, Gais, Gefle IF samt Hudiksvalls ABK igen

Jan Carlsson, 65 år
Alfta
Familj: fru och tre barn
Fritiden: Ägnar sig åt landsvägscykling och längdskidåkning på motionsnivå

Sjölins Smide AB:s styrelse. Fr. v. Lars Mörk, Krister Olsson, Jan Carlsson, Pär Skoglund och Ulrik Jonasson. Foto: Håkan Persson d ä