Under ett studiebesök på Sjölins Smide i december 2019 via studierna hos CUL-Bollnäs fångade företaget hennes intresse. Några månader senare skulle praktikplats sökas och valet föll på Sjölins.

Viktoria Strandberg, 33 år, från Kitte i Bergsjö, läste en 2-årig utbildning till 3D-CAD:s konstruktör vid Yrkeshögskolan i Bollnäs. Efter praktikperioden fortsatte studierna och februari 2021 skulle praktik sökas igen för att kunna avsluta studierna ocg här föll valet återigenm på Sjölins Smide. Efter avslutade studier fick hon erbjudandet att stanna kvar på företaget.
– Det kändes rätt att stanna kvar här på Sjölins eftersom jag fått sådan positiv erfarenhet under praktikperioderna, säger Viktoria.
Viktoria Strandberg är ett av många nya ansikten hos Sjölins Smide. Hon tillträdde sin tjänst i juni 2021.
– Kärleken gjorde att det blev Hudiksvall. Jag kommer ursprungligen från Bispgården i Jämtland men har nu bott i Hälsingland i 13 år. Vi har hus i Kitte i Bergsjö, jag, min man och våra 2 barn, tre och sex år.

Viktoria förklarar att industriarbetet alltid funnits i familjen och att hon alltid haft siktet på att jobba inom industrin. Jobbet på Sjölins som konstruktör passar henne perfekt.
– Jag trivs inom denna typ av industri och Sjölins Smide är en av de trivsammaste arbetsplatserna jag jobbat på. Här finns bra arbetskamrater.
Viktoria har provat på andra jobb innan studierna i Bollnäs. Efter gymnasiet har hon utbildat sig till undersköterska och målare via Komvux i Hudiksvall.
– Jag innan studierna jobbat på Jambo café, Coop, ICA, varit personlig assistent samt varit lokalvårdare på Bruket i Strömsbruk.

När hon inte är på jobbet gör hon olika aktiviteter med sin familj såsom skoteråkning, fiskar, bakar och är ute i skog och mark.