För fem år sedan lämnade Tobias Sigvardsson Umeå, han flyttade till Hudiksvall där sambon Johanna fått jobb som socionom på Hudiksvalls kommun. De två träffades i samband med studier i Umeå.

Tobias, som idag är 33 år, studerade teknik och produktion på gymnasiet i Sollefteå och därefter till högskoleingenjör inom byggteknik vid Umeå Universitet. Innan han fick jobb på Sjölins Smide, vid årsskiftet 2018/2019, jobbade han som konstruktör hos WSP i Umeå och Hudiksvall.
⁃ Första projektet som Sjölins-anställd var att rita utbyggnaden av kontor och verkstad, berättar Tobias.
⁃ Hos ledningen såg man att det fanns potential i Sollefteågrabben och han fick förfrågan om att träda in som delägare i Sjölins Smide AB. Urban Gustafsson hade aviserat sin avgång och han behövde ersättas. Tidigare hade Janne Eriksson köpt en del av Urbans aktier, men det behövdes någon som kunde ta över de resterande.

– Jag blev jätteglad när Urban och Ulrik frågade mig och att det sedan blev verklighet.
Tobias kommer närmast från en tids föräldraledighet. Men han har för den skull inte legat på latsidan. Förutom att vara hemmapappa i Saltvik med tvååriga dottern Freja har han även jobbat hemifrån.
– Jag ser väldigt positivt på framtiden och den fortsatta utvecklingen för företaget.
Fritiden då? Jo, Tobias fiskar varje ledig stund, allt från flug- till pimpelfiske. Dessutom hjälper han sin svärfar, Tomas Gunnarsson (ET Tours), med fisketurer och guidning för turister från olika länder. Förutom det renoverar han huset för fullt, nästa hemmaprojekt blir en utbyggnation av huset.


FAKTA

Tobias Sigvardsson
Ålder: 33 år
Bor i villa i Saltvik, Hudiksvall
Familj: Sambo och ett barn samt ett till på väg
Konstruktionschef och delägare

Tobias Sigvardsson är ny delägare och konstruktionschef.