– Jag är väl något av en problemlösare. Det är ständigt nya saker att ta tag i – nya jobb, nya ritningar, nya transporter. Och jag trivs med jobbet som planerare och jag trivs bra med mina jobbarkompisar, säger Johan Burman.
Hans arbetsplats är strategiskt placerad strax innanför entrén till Sjölins Smide. Där har han närhet till det mesta som rör jobbet. Som planerare är det viktigt att kunna bli nådd för arbetskamraterna.

Det har gått 14 år sedan Johan Burman fick anställning på Sjölins Smide. Han började som skärmaskinist för att sedan gå över till att bli svetsare.
– Därefter blev det ambulerande montage i kungliga huvudstaden. Det var totalrenovering av ett gammalt hus mitt emot T-centralen i Stockholm.
När sambon Maria började plugga tog Johan beslutet att flytta hem och återgick till att jobba vid skärmaskinen igen.

År 2019 sökte Johan jobbet som planerare.
– Jag tyckte att det skulle vara kul att prova på något nytt och jag tycker att jag valt rätt, jag har jättebra arbetskamrater, säger han.
Att jobba på hemmaplan innebär ju också att det blir mer fritid tillsammans med familjen, som till exempel spontana bilresor.
– Men det blir mer och mer bara jag och sambon. En ny fas i livet är att döttrarna inte vill åka med längre.
Förutom att jaga älg på höstkanten har Johan ägnat sig åt att bygga en A-traktor åt äldsta dottern.
– Drömmen är att bygga om en skåpbil till husbil!


FAKTA

Johan Burman
39 år
Familj: Sambo Maria och två döttrar
Bor: Villa i Ilsbo
Yrke: Planerare

Johan Burman har sin dagliga arbetsplats som planerare strax innanför huvudingången.

Säkerheten är en väldigt viktig del i arbetet på Sjölins Smide. Här har Johan Burman en promenad genom företaget för att visa bland annat utrymningsvägar, brandsläckare med mera för dottern Alva, Gustav Bergshem, Tobias Sigvardsson och Tommy Dahlgren.