Sjölins Smide i Hudiksvall tillverkar och monterar stålstommar för stora byggprojekt inom industri och offentlig sektor. Företaget grundades redan 1883 och har sedan dess utökat sin verksamhet flerfaldigt.

De senaste åren har företaget varit särskilt inriktade på att utöka sin verksamhet norrut. Därför väljer nu Sjölins Smide att förvärva Piteåföretaget MJ norr montage. De är ett mindre och väletablerat företag som verkar inom samma bransch.

Sjölins Smide kommer nu att enklare kunna nå området mellan Umeå och Kiruna – det område som MJ norr montage redan idag riktar sig mot.
– MJ har ett gott rykte i området så detta förvärv kommer att förstärka vår marknadsposition i norr, vilket stämmer bra överens med Sjölins Smides strategi, säger Sjölins Smides vd Ulrik Jonasson.

– Det känns bra att få sälja företaget till ett så stort och etablerat företag som Sjölins smide är. Efter 35 år i branschen har vi byggt upp en stark marknadsposition i norr som vi nu tillsammans kan fortsätta att behålla och expandera. Att jag blir kvar i företaget känns roligt och stimulerande samt innebär att företagens kompetenser kan nyttjas på ett bra sätt, säger MJ norr montage vd Mats Johansson.

Personalen i de respektive bolagen kommer jobba som vanligt, men med möjlighet till fördelning av uppdrag mellan de två företagen.
– Sjölins Smide kommer att äga hela MJ-Montage som ett dotterbolag men internt kommer vi att samarbeta inom våra gemensamma projekt, säger Ulrik Jonasson och Mats Johansson.