Innan Tobias Sigvardsson började jobba på Sjölins Smide hade han skaffat sig kunskaper som konstruktör hos WSP i Umeå och Hudiksvall. Hans första jobb hos sin nya arbetsgivare, Sjölins Smide AB, var att rita utbyggnaden av kontor och verkstad.

Tobbe, som han kallas, trivs väldigt bra med jobbet och tillvaron på Sjölins.
– Vi har tecknat bra med jobb framöver vilket innebär att konstruktionsgruppen har fullt upp, säger Tobbe.
Ett jätteprojekt som Sjölins har rott i land med nyligt är multisportarenan på Jernvallen i Sandviken.
– Det är ca 600 timmar konstruktion för vår grupp, vi går mer och mer mot större projekt. Andra jobb som rullar in på löpande band är förskolor, som säljer mycket bra runtom i Sverige. Våra montörer får åka land och rike runt. Överallt där vi är får våra montörer beröm, vilket är jättekul!
Apropå förskolor – den 11 juni fick Tobbe nästan ikläda sig rollen som barnmorska. På vägen till förlossningen på Hudiksvalls sjukhus blev värkarna på sambon Johanna alltmer intensiva. Tobbe ringde efter ambulans och fick till slut svänga in på parkeringen vid Idenors skola. I sista sekunden dök ambulanserna upp och lilla Fannie kom till världen i en av dom någon minut senare.


Tobias Sigvardsson
Ålder: 33 år
Familj: Sambon Johanna och döttrarna Freja och Fannie
Bor: Villa i Saltvik, Hudiksvall
Jobbet: Sjölins Smide AB, konstruktionschef samt delägare sedan maj 2021

Villan i Saltvik behöver byggas ut.

Tobias Sigvardsson men yngsta dottern Fannie i famnen.