Christian ten Berg är en av många elever vid Bromangymnasiet i Hudiksvall som i dag arbetar på Sjölins Smide. Han läste på teknik- och naturprogrammet och som fjärdeårselev fick han plats som projekttekniker på Sjölins efter fjärde året.
– Många av jobben var i Stockholm och Uppsala, berättar Christian som flyttade till Umeå där han läste datavetenskap och en del fristående kurser ett par år där han även ägnade sig åt träning. I jobbet med kraftdiagnos fick han testa ställverk och kraftledningar, mestadels i norra Sverige.

– Projektledaren Janne Eriksson erbjöd mig jobb på ett stort projekt i Husum. Där fick jag bli arbetsledare då den ordinarie var sjukskriven. Jag hade mest kunskaper i ritningar och hur projekten drivs, Kul att få glida in i rollen som arbetsledare.. Det var ett stort och kul projekt och vi blev ett bra gäng med många unga.

– Jag hade funderingar på att flytta till Arvika där min tjej bodde. Men då frågade Krister Olsson om jag kunde tänka mig att jobba som projektledare och sedan årsskiftet jobbar jag på Sjölins Smide som just projektledare.

Just nu har Christian jobb medbetongmontage vid ett reningsverk i Haninge och ett ombyggnadsprojekt vid Skutskärs massafabrik.
– Jag har mycket att tacka min morfar för, han har lärt mig mycket som jag har stor glädje av i dag, säger Christian ten Berg.

På fritiden ägnar han sig en hel del åt träning, bland annat tyngdlyftning.
– Jag har mycken hjälp av förre Sjölinsmedarbetaren Bengt Sundberg med träningen.


Christian ten Berg
Ålder: 26 år
Familj: Ensamstående
Bor: Lägenhet i Hudiksvall
Jobbar som: Projektledare

Christian ten Berg ny projektledare hos Sjölins Smide.
Text och bild: Håkan Persson