Det är tidig morgon i slutet av januari.

Jag ska åka med Patric Englund till Uppsala för att göra ett studie-besök och få träffa personal från Sjölins Smide och se hur de jobbar på det stora bygget vid Akademiska sjukhuset.

Dagen startar med ett ymnigt snöväder men Patric hade koll på läget och vi höll oss på vägen.

Väl framme var det dags att ta på sig den blå skyddshjälmen samt en gul reflexväst utanpå min blåa jacka. Jag måtte ha sett otroligt svensk ut.

Innan besöket på Akademiska svängde vi in på Vattenfall i Uppsala där Patric skulle diskutera upplägget på ett jobb med Sveabs representanter John Eriksson, platschef och Jesper Grönvall, arbetschef.

Att det var ett stort jobb för Sjölins Akademiska hade jag förstått. Men att det var så stort kunde jag inte i min vildaste fantasi ana. Hur många gånger Patric sa: ”Det där kan du fotografera” vet jag inte. Men min mobilkamera fick verkligen visa vad den går för.

Hur många stålkonstruktioner och stålbalkar Patric pekade på vet jag inte. Tappade räkningen redan efter första timmen. Men vad jag förstår handlar det om flera hundra ton stål som ”Stålmännen” från Sjölins satt på plats.

Projektet började i juli 2016 och hade beräknats till 4,6 miljoner kronor.

– Idag är vi uppe i 28 miljoner och det lär bli mer innan vi är klara, säger Patric. Från början hade vi två personer som jobbade där och som mest har det varit tolv.

Anledningen till att jobben växt är att Sjölins Smide har gjort och gör ett strålande bra jobb!

Undertecknad vill rikta ett tack till projekt-ledare Patric Englund och arbetsledare Sarbast Khalil för guidningen samt tack Mats-Olof Enberg, Petter Åslund, Lars Görlin, Janne Eriksson och Alexander Sjöberg för trevligt bemötande.