Företaget2019-03-25T08:45:19+00:00
Företaget är ett privatägt aktiebolag och har cirka 75 anställda. Vi ligger i Sveriges hjärttrakt, lika nära till det mesta. Vi är nyfikna på alla uppdrag som har med stålkonstruktioner att göra. Kanske framför allt när vi får koppla in våra egna hjärnvindlingar.
År 1883 grundades Sjölins Hovslageri, som senare blev Sjölins Smide, i en liten lokal i centrala Hudiksvall. Hit kom traktens borgare och bönder för att sko sina hästar men också för att reparera och förbättra fordon och redskap. Man tillverkade även en hel del vagnar och andra bruksföremål.
Under årens lopp har det blivit åtskilliga gånger som vi har samlat på oss erfarenhet och ett kunnande som är få förunnat. Vi var exempelvis med om att leverera byggnadssmide till Sundsvalls återuppbyggnad efter den stora stadsbranden 1888.
Våra uppdragsgivare är fortfarande spridda över en ganska stor geografisk yta. Likaså är de uppdrag som lämnats till oss av ganska varierande karaktär.
 Idag förfogar vi över bra lokaliteter och maskinella resurser. Verkstadslokaler och vårt huvudkontorligger i utkanten av Hudiksvall med nära anslutning till E4:an.
 Övergripande verksamhet är certifierad enl. FR2000.
Vi är certifierad enl. SS-EN1090-1 samt  SS-EN ISO 3834-2. Alla svetsare har godkänd svetsarprövning enl. SS-EN 287:2011 och SS-EN ISO 9606. Svetsansvarig EWS  Projektledare har Tr-Stål kunskapsintyg. Övrig personal har god dokumenterad teoretisk och praktisk kunskap

Organisationer och företag vi stödjer

  • Handikappidrotten i Hälsingland