Studiebesök i Järfälla

En rolig och bra dag som bygger upp sammanhållningen!

Den summeringen gjorde Andreas Gröning efter Sjölins Smides medarbetarnas dag i Järfälla. Han värdesatte att få lämna verkstadsjobbet för en dag och träffa arbetskamrater som han aldrig sett.

– En härlig brytning av vardagen, det uppskattades!

Den här dagen kan ses som en belöning för allt hårt arbete som gett goda resultat.

– Vi behöver en dag för reflektion och återhämtning, tyckte ledarstaben i kallelsen.

En föreläsning som imponerade på alla var den med Peter Degerfeldt, en av världens mest ansedda äventyrsfilmare och stuntkoordinatorer. Hans mångåriga erfarenhet i allt från jetflygning, filmning och Oscarsnomineringar upplevdes som mycket intressant.

– Den grejen ”stack ut”, tyckte Urban Gustavsson från ledarstaben. Men allt annat var också bra, som exempelvis Håkan Blomqvists föreläsning om besiktning och kontoll av stålkonstruktioner.

Håkan Blomqvists 17-årige son Isac har gått från att köra högsta serien i carting till formel-4. Givetvis var det många som ville utmana honom i gocart.

– Men grabben lekte ju fullständigt med oss, vi hade ingen chans att vinna. Han var överlägsen, menade en imponerad Johan Burman. En rolig dag med intressanta föreläsningar. Lite drygt bara med sju timmar i buss.

Per Bjellman, som dagen till ära, fick lämna traktorhytten, var frånsett saknad av mat på hemresan, väldigt nöjd med dagen. 

– Jättetrevligt, roligt när det ordnas sånt här. Roligt att träffa de arbetskamrater som inte jobbar hemma i Hudiksvall. 

Kanske kan det bli flera liknande turer för personalen från Hudiksvall.

– Skulle vara trevligt att se  vart de hamnar de grejer vi tillverkar hemma. Skulle också vilja besöka vårt boende och arbetsplats i Vallentuna.